Дата розміщення: 28.04.2015

Річний звіт за 2014 рік

XI. Опис бізнесу

Важливі події розвитку (у тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ); Дочiрнiх пiдприємств, фiлiй, представництв немає. Змiн в органiзацiйнiй структурi вiдповiдно до попереднiх перiодiв не вiдбувалось. В звiтному перiодi важливих подiй розвитку не вiдбувалось.
організаційна структура емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі відповідно до попередніх звітних періодів; У розвитку товариства злиття, подiлу, приєднання, перетворення, видiлу не вiдбувалось.
середньооблікова чисельність штатних працівників облікового складу (осіб), середня чисельність позаштатних працівників та осіб, які працюють за сумісництвом (осіб), чисельність працівників, які працюють на умовах неповного робочого часу (дня, тижня) (осіб), фонду оплати праці. Крім того, зазначаються факти зміни розміру фонду оплати праці, його збільшення або зменшення відносно попереднього року. Зазначається кадрова програма емітента, спрямована на забезпечення рівня кваліфікації її працівників операційним потребам емітента; Середньооблiкова чисельнiсть штатних працiвникiв облiкового складу за 2014 рiк складала 562 особ.
Середня чисельнiсть позаштатних працiвникiв та осiб, якi працюють за сумiсництвом за 2014 рiк скаладала 27 осiб.
Фонд оплати працi за 2014 рiк склав 34094295,96 грн.
Порiвняно з попереднiм роком ФОП збiльшився за рахунок збiльшення заробiтних плат працiвникiв та за рахунок зменшення (збiльшення) середньооблiкової чисельностi штатних працiвникiв.
Середня заробiтна плата всiх працiвникiв у 2014 роцi становила 60666,0 грн.
Працiвникiв Товариства регулярно направляють на семiнари по пiдвищенню квалiфiкацiї.
належність емітента до будь-яких об'єднань підприємств, найменування та місцезнаходження об'єднання, зазначаються опис діяльності об'єднання, функції та термін участі емітента у відповідному об'єднанні, позиції емітента в структурі об'єднання; Емiтент не належить до будь-яких об'єднань.
спільна діяльність, яку емітент проводить з іншими організаціями, підприємствами, установами, при цьому вказуються сума вкладів, мета вкладів (отримання прибутку, інші цілі) та отриманий фінансовий результат за звітний рік по кожному виду спільної діяльності; Немає
будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій; Пропозицiї щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб не мали мiсця протягом звiтного перiоду.
опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо); В 2014 роцi стан пiдприємства характеризувався як стабiльний.
В облiковiй полiтицi в 2014 роцi пiдприємство керувалося чинними законодавчими актами України та Положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку, затвердженими Мiнiстерством Фiнансiв України, внутрiшнiми положеннями, що грунтуються на дiючому чинному законодавствi України. Облiкова полiтика була незмiнна протягом року, крiм випадкiв змiн у законодавствi України.
Облiкова полiтика Товариства розроблена на пiдставi Закону України „Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi” вiд 16.07.1999 р. № 996-ХII (зi змiнами та доповненнями), мiжнародних стандартiв бухгалтерського облiку (МФФЗ), податкового кодексу України i Статуту пiдприємства, а також з метою дотримання пiдприємством єдиної методики вiдображення операцiй та забезпечення своєчасного надання достовiрної iнформацiї користувачам фiнансової звiтностi.
В своїй облiковiй полiтицi Товариство керується принципами автономностi, обачностi, достовiрностi, повноти висвiтлення, превалювання сутностi над формою, послiдовностi, нарахування i вiдповiдностi доходiв i витрат, перiодичностi, iсторичної (фактичної) собiвартостi та єдиного грошового вимiрника.

Актив (зобов’язання) класифiкується як поточний, якщо планується його реалiзацiя (погашення), або якщо планується його продаж чи використання протягом 12 мiсяцiв пiсля звiтної дати. Iншi активи (зобов’язання) класифiкуються як довгостроковi.
Функцiональною валютою i валютою представлення фiнансової звiтностi Товариства є нацiональна валюта України – гривня. Фiнансова звiтнiсть Товариства складається в тисячах гривень.
Ведення бухгалтерського облiку покладено на бухгалтерiю пiдприємства, яку очолює головний бухгалтер.
Транспортно-заготiвельнi витрати включаються до собiвартостi придбаних запасiв.
При вiдпуску запасiв у виробництво, у продаж, iншому вибуттi оцiнка їх здiйснюється за методом середньозваженої собiвартостi.
Витрати операцiйної дiяльностi групуються по елементах з застосуванням рахункiв 9 класу. Класифiкацiя витрат здiйснюється у вiдповiдностi з затвердженим перелiком i складом статей калькулювання виробничої собiвартостi продукцiї (робiт, послуг), розробленими планово-економiчною службою пiдприємства.
Для нарахування амортизацiї установленi строки корисного використання груп основних засобiв (з урахуванням вимог ст. 145.1 ПК):
Облiк вартостi основних засобiв, яка амортизується, в податковому облiку ведеться за кожним об’єктом, що входить до складу окремої групи основних засобiв та нематерiальних активiв (п. 146.1 ПК). Амортизацiя об’єкта основних засобiв нараховується протягом строку його корисного використання, але не менше мiнiмально доступного строку, встановленого пунктом 145.1 ПК. Строк корисного використання (експлуатацiї) об’єкта основних засобiв переглядається у разi змiни очiкуваних економiчних вигод вiд його використання (пп. 145.1.4. ПК)
Амортизацiя нараховується в податковому та бухгалтерському облiку по основним засобам, якi вiдносяться до групи 4 «Машини та обладнання» та групи 5 «Транспортнi засоби» за методом прискореного зменшення залишкової вартостi (пп. 3 пп. 145.1.5 ПК; IAS 16). За всiма iншими групами основних засобiв у бухгалтерському облiку амортизацiя нараховувується з використанням прямолiнiйного методу (IAS 16). За групами 2, 3, 6, 9, 14 основних засобiв у податковому облiку амортизацiя нараховувується за прямолiнiйним методом (пп. 1 пп. 145.1.5 ПК).
Запаси, якi не принесуть економiчних вигод у майбутньому, вважаються нелiквiдними i списуються в бухгалтерському облiку.
Готова продукцiя та незавершене виробництво вiдображається в бухгалтерському облiку та балансi за фактичною виробничою собiвартiстю.
Для облiку матерiальних цiнностей на рахунку 22 „Малоцiннi та швидкозношуванi предмети” ПАТ «КЦКБА» дотримується їх максимального строку використання до 1-го року та максимальної вартостi 1 000,00 гривень. Вартiсть малоцiнних та швидкозношуваних предметiв, при передачi в експлуатацiю, вилучається iз складу активiв (списується з балансу) з подальшим веденням оперативного кiлькiсного облiку МШП за мiсяцем їх експлуатацiї на протязi строку їх фактичного використання (IAS 2).
Дохiд вiд реалiзацiї товарiв визнається за датою переходу права власностi на товар. Дохiд вiд надання послуг та виконання робiт визнається за датою складання акта або iншого документа, оформленого вiдповiдно до вимог чинного законодавства, який пiдтверджує виконання робiт, наданих послуг (п. 137.1. ПК).
Витрати операцiйної дiяльностi у складi витрат у податковому облiку визнаються вiдповiдно до вимог пунктiв 138.4, 138.6-138.9, 138.11 ПК. Собiвартiсть виготовлених та реалiзованих товарiв, виконаних робiт, наданих послуг складається з витрат, прямо пов’язаних з виробництвом таких товарiв, робiт послуг (п. 138.8 ПК). Iншi витрати визначаються згiдно з пунктом 138.5, 138.10-138.12, 140.1, статтею 141 ПК).
Дебiторська заборгованiсть визнається активом, якщо iснує ймовiрнiсть отримання пiдприємством майбутнiх економiчних вигод та може бути достовiрно визначена її сума. Для визначення чистої реалiзацiйної вартостi дебiторської заборгованостi на кожну дату балансу обчислюється величина резерву сумнiвних боргiв. (IAS 37). Величина резерву сумнiвних боргiв визначається за методом застосування абсолютної сумнiвної заборгованостi.
Нарахування заробiтної плати працiвникам, її виплату та iншi розрахунки з працюючими проводяться згiдно (IAS 19, IAS 26) та вiдповiдно до чинного законодавства з урахуванням штатного розпису та наказiв товариства.
Ведення реєстру виданих отриманих податкових накладних здiйснюється вiдповiдно до наказу ДПА України вiд 24.12.2010р. №1002 та вiдповiдно до Податкового кодексу України.
Облiк реалiзацiї готової продукцiї, робiт, послуг, товарiв проводиться згiдно з IAS 18, IAS 20 та вiдповiдно до Податкового кодексу України.
основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, за рахунок продажу яких емітент отримав 10 або більше відсотків доходу за звітний рік, у тому числі обсяги виробництва (у натуральному та грошовому виразі), середньореалізаційні ціни, суму виручки, окремо надається інформація про загальну суму експорту, а також частку експорту в загальному обсязі продажів, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформацію про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його становище на ринку; інформацію про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання, у разі якщо емітент здійснює свою діяльність у декількох країнах, необхідно зазначити ті країни, у яких емітентом отримано 10 або більше відсотків від загальної суми доходів за звітний рік; Основнi види продукцiї – трубопровiдна арматура для атомних станцiй, обсяги виробництва за 2014 рiк у грошовому виразi -108 млн.грн., загальна сума експорта 96 млн. грн., частка в загальному обсязi – 90%, залежнiсть вiд сезонних змiн вiдсутня, основнi ринки - обїєкти України та Росiї , у 2014 роцi обсяг виробництва та реалiзацiї продукцiї для атомних станцiй порiвняно з 2013 роком збiльшився на 42%, джерела сировини – в основному постачальники України.
основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування; За останнi п’ять рокiв вiдчуження активiв та значних iнвестицiй не вiдбувалось.
За останнi 5 рокiв придбано активiв за рахунок власних коштiв:
-виробниче обладнання та iнструмент на загальну суму 24170,9 тис.грн.
-списано обладнання та iнструмент на загальну суму 3303,6 тис.грн.
-продано на загальну суму обладнання 6,7 тис.грн.
правочини з власниками істотної участі, членами наглядової ради або членами виконавчого органу, афілійованими особами, зокрема всі правочини, укладені протягом звітного року між емітентом або його дочірніми/залежними підприємствами, відокремленими підрозділами, з одного боку, і власниками істотної участі, членами наглядової ради або членами виконавчого органу, з іншого боку. За цими правочинами зазначаються: дата, сторони правочину, його зміст, сума, підстава укладання та методика ціноутворення, застосована емітентом для визначення суми правочину та за необхідності інша інформація; немає
основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Крім того, необхідно описати екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства плани капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, у тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення; Мiсцезнаходження основних засобiв, включаючи об’єкти оренди - за адресами:
вул. Полковника Шутова, 9 та просп. Перемоги, 53.
проблеми, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень; На дiяльнiсть пiдприємства, як i на всi промисловi пiдприємства України в цiлому, iстотний вплив мають полiтичнi та фiнансово-економiчнi фактори. Ступiнь залежностi пiдприємства вiд законодавчих або економiчних обмежень середня
факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства; За 2014 рiк сплаченi штрафи, пенi, неустойки у розмiрi 9,7 тис.грн.
опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента; Фiнансування дiяльностi пiдприємства здiйснюються за рахунок власних коштiв вiд поточної дiяльностi з залученням кредитних коштiв в разi виконання довготривалих контрактiв та несвоєчасного погашення дебiторської заборгованостi. Шляхи покращення лiквiдностi – удосконалення фiнансового стану пiдприємства за рахунок збiльшення вхiдних та зменшення вихiдних грошових потокiв. Пiдвищення розмiрiв вхiдних грошових потокiв планується за рахунок:
- збiльшення виручки вiд реалiзацiї;
Скорочення вихiдних грошових потокiв планується за рахунок:
- зниження витрат, якi вiдносяться на собiвартiсть продукцiї;
- зниження витрат, якi покривають за рахунок прибутку.
вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та очікувані прибутки від виконання цих договорів; Перелiк не виконаних договорiв (Україна) за 2014р.

№ п/п № Договори, дата Замовник Сума договору Залишокк на 01.01.2015р.
1.№ 53-129-01-14-00089 от 11.04.2014 ДП НАЕК «Енергоатом»,,
м. Київ, ВП ЮУАЕС, ВП РАЕС 1 513 526,40 221 715,60
2.№ 53-129-01-14-00262 от 16.09.2014 ДП НАЕК «Енергоатом»,,
м. Київ, ВП ХАЕС 490 543,20 490 543,20
3.№ 53-129-01-14-00321 от 11.11.2014р. ДП НАЕК «Енергоатом»,,
м. Київ, ВП ЗАЕС 283 399,20 283 399,20
4.53-123-08-14-01068
от 04.12.2014р. ДП НАЕК «Енергоатом»,,
м. Київ, ВП ЮУАЕС 81 176,40 81 176,40
5.№ 53-123-01-14-00830
от 13.10.2014р. ДП НАЕК «Енергоатом»,,
м. Київ, ВП ЮУАЕС 5 359 068,00 3 322 712,00
6.№ 023-14М 29.08.2014р. ПАТ « Насосенергомаш»
м.Суми 1 932 096,00 1 199 072,00
7.№ 020-14М
от 04.06.2014р. ООО "Электроюжатоммонтаж",
м. Харкiв 3 614 973,00 1 141 807,50
8.№ 20/05/144
от 29.10.2014р. ОП "Атомэнергомаш", м.Енергодар 387 504,00 387 504,00
9.№ 375-13М
от 07.03.2013р. ПАО «Азовобщемаш»
м. Марiуполь 7 056 165,60 2 443 375,20
10.№ 044-14М/2307-ХКБМ от 26.11.2014р. ДП ХКБМ, м. Харкiв 611 820,00 611 820,00
11.№ 2191-ХКБМ
от 29.09.2014р. ДП ХКБМ, м. Харкiв 623 002,08 146 015,62
12.№ 37-148-08-14-00071
от 27.11.2014р. ВП "КБ "Атомприлад", м. Київ 464 520,00 434 620,00
13.№049-14М/53-148-08-14-00082 от 10.12.2014/25.12.2014 ВП "КБ "Атомприлад", м. Київ 191 232,00 191 232,00
14.№ 967-10 от 25.12.2014р. Корпорацiя "Укртрансбуд", м.Чернобиль 6 359 952,00 3 179 976,00
15.№363-12М
от 05.11.2012р. ДП "АНТОНОВ", р. Киев 627 840,00 261 600,00
16.№ 346/050-12
от 12.07.2012р. Филиал "Серийный з-д "АНТОНОВ", м. Київ 2 041 440,00 942 240,00
17.№ 003-14М
от 18.02.2014р. ХГАПП, м. Харкiв 2 530 008,00 2 033 928,00
18. №28-4/77 от 12.03.2013р. ПАО « Насосэнергомаш»
м. Суми 2 868 312,00 437 496,00

Перелiк не виконаних мiжнародних контрактiв за 2014р.
№ п/п № Контракту, дата Заказчик Сума контракту Залишок на 01.01.2015р.
1 № 11-12069К00
от 03.08.12 ЗАО "НПФ "ЦКБА"
м. Санкт-Петербург 110 623 943,00р. 15 697 123,00р.
2 № 11-12094К00
от 14.06.2012р. ЗАО "НПФ "ЦКБА"
м. Санкт-Петербург
13 265 994,00р. 799 732,00р.
3 № 11-12195К00
от 24.10.2012р. ЗАО "НПФ "ЦКБА"
м. Санкт-Петербург
9 749 980,00р. 391 135,00р.
4 № 1181-13/П
от 31.07.13 р. ЗАО "НПФ "ЦКБА"
м. Санкт-Петербург 1 251 520,00р. 25 760,00р.
5 № 1241-13/П
от 16.08.2013 р. ЗАО "НПФ "ЦКБА"
м. Санкт-Петербург 1 328 000,00р. 664 000,00р.
6 № 419-13М/1851-13/П от 09.10.2013 р. ЗАО "НПФ "ЦКБА"
р. Санкт-Петербург 43 215 970,00р. 21 247 456,00р.
7 КЭ-839/378-13М от 11.03.2013 р. ЗАО "Капитель Энерго"
м. Москва 19 210 245,00р. 11 484 032,20р.
8 № 007-14М
от 17.02.2014р. ООО "АРМАТОМ-М",
р. Москва 45 884 860,00р. 25 980 200,00р.
9 № 1411-12Ц
от 12.11.2014р. ЗАО "ЦКТИА" 3 546 800,00р. 2 816 360,00р.
10 № 1412-14Ц
от 29.12.2014р. ЗАО "ЦКТИА" 9 945 692,00р. 6 961 984,40р.
11 № 392-13М
от 06.06.2013 р. ЗОА «АСТИАГ»
р. Сосновый Бор 78 557 116,00р. 39 507 982,60р.
12 № 427-13М
от 28.11.2013 р. ЗОА «АСТИАГ»
м. Сосновый Бор 27 304 450,00р. 14 962 102,50р.
13 № 4-0000000279
от 09.01.2014р. ЗАО "Корпорация Сплав", м. Новгород 2 288 836,00р. 1 912 028,80р.
14 № 184/21/2013
От 07.08.2013 р. ОАО «Атомэнергомаш»
м. Москва 155 682 940,00р. 46 956 222,00р.
15 № 33/3051
от 12.08.2014р. ОАО «Атомэнергомаш»
м. Москва 422 880,00р. 253 728,00р.
16 №416-13М
от 26.09.2013 р. ООО «Спецпроект»
м. Санкт-Петербург 43 118 582,00р. 21 559 291,00р.
17 №100-009/115
от 26.07.2013 ЗАО "АТОМТЕХЭЛЕКТРО"
м. Екатеринбург 59 001 094,00р. 41 300 766,00р.
18 № 018-14М
от 16.07.2014р. ООО БК "Тяжпромарматура»
м. Пенза 11 953 767,00р. 5 922 223,50р.
УСЬОГО: 258 442 127,00 р.
19 №77-172/1205900
от 13.02.2013 р. ЗАО «АСЭ»
м. Москва 882 915,00 USD 605 140,00 USD
20 № К078/12-1164
от 29.12.2013 р. ОАО "ВАСО"
м. Воронеж 104 600,00 USD 54 600,00 USD
21 № К078/14-2191 от 11.06.2014р. ОАО "ВАСО"
м. Воронеж 18 400,00 USD 18 400,00 USD
22 № 031-14М
от 22.09.14р. ОАО "АВИАКОМПАНИЯ "РОССИЯ", м. Санкт-Петербург 24 000,00 USD 12 000,00 USD
23 № 039-14М
от 06.11.2014р. China rida (hongkong) company limited, Китай 41 866,00 USD 20 933,00 USD
УСЬОГО: 711 073,00 USD
24 № 7765/13610 от 08.10.2013 р. ЗАО «АСЭ»
м. Москва 13 284 429,36 € 11 294 820,55 €
25 № 036-14М
от 01.10.2014р. ЗАО "Венута", м. Вильнюс 405,00 € 405,00 €
26 № 046-14М
от 12.12.2014р. ООД "Аден груп", Болгария 9 600,00 € 4 800,00 €


стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому); • утримання частки ринку арматури для енергетичних об'єктiв ближнього i далекого зарубiжжя;
• збiльшення частки реалiзацiї арматури для енергетичних об'єктiв України та вiтчизняного лiтакобудування;
• прискорення освоєння ринку арматури європейських країн за всiма напрямами пiдприємства.
Це буде досягатись завдяки використанню сучасних економiчних методiв управлiння, посиленню маркетингової служби, залученню молодих спiвробiтникiв i цiлеспрямованого їх навчання, пiдвищенню квалiфiкацiї персоналу компанiї, постiйному пошуку шляхiв вдосконалення структури компанiї, менеджменту, мотивацiї працi, номенклатурної полiтики, iнвестицiйної привабливостi фiрми, застосуванню сучасних технологiчних процесiв.
опис політики емітента щодо досліджень та розробок, вказати суму витрат на дослідження та розробку за звітний рік; У 2014 роцi новi дослiдження i розробки не проводились.
судові справи, за якими розглядаються позовні вимоги у розмірі на суму 10 або більше відсотків активів емітента або дочірнього підприємства станом на початок року, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства, або судові справи, стороною в яких виступають посадові особи емітента (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається; У 2014 роцi пiдприємство подало позови до Господарського суду:
1. по стягненню з ПАТ «Укртрансгаз» на користь ПАТ «Київське центральне конструкторське бюро арматуробудування» суми основного боргу – 170 000 (сто сiмдесят тисяч) грн. та витрат по сплатi судового збору – 3493,37 грн.
2. по стягненню з ТОВ «Атом-енерго-проект» на користь ПАТ «Київське центральне конструкторське бюро арматуробудування» суми основного боргу – 284100 (двiстi вiсiмдесят чотири тисячi сто) грн. та витрат по сплатi судового збору – 6214,24 грн.
3. по стягненню з ПАТ АТ «Київводоканал» на користь ПАТ «Київське центральне конструкторське бюро арматуробудування» суми основного боргу – 258636 (двiстi п’ятдесят вiсiм тисяч шiстсот тридцять шiсть) грн. та витрат по сплатi судового збору – 5680,78 грн.
4. Станом на 01.01.2015 року за пунктами 1,3 кошти вiдповiдачами оплаченi, за пунктом 2 отриманий наказ про примусове виконання рiшення вiд 18.11.2014 р. по справi № 909/1181/14.




інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі за наявності інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі. Основним видом дiяльностi ПАТ „КЦКБА” є науково-виробнича дiяльнiсть по створенню, модернiзацiї, виготовленню та постачанню спецiальної арматури для рiзних галузей промисловостi.
Основою виробництва на пiдприємствi є створення високоякiсної та конкурентоспроможної арматури, як по ступеню вiдповiдностi вимогам часу, так i по витратах на її забезпечення.
Заборгованостi перед державним бюджетом зi сплати встановлених законодавством України податкiв та зборiв товариство не має.